Betfor

Foderpåse hästfoder Betfor

Betfor® är sedan länge ett begrepp bland landets hästägare. Det är ett naturligt fodermedel som består av ca. 90% torkad betfiber och ca 10% melass. Det innehåller även ett naturligt innehåll av mineraler och vitaminer. Det finns inga konserveringsmedel eller tillsatser.

Hästen tillförs energi i en skonsam och smaklig form – och får dessutom effektiv hjälp att bevara sin vätskebalans och en störningsfri fodersmältning. Betfor verkar nämligen på flera sätt – det stärker prestationsförmågan och ökar välbefinnandet.

Betfor finns i snitsel med 15 kg , och pellets 30 kg.

  • Nu mer betfiber än någonsin tidigare.
  • Betfor innehåller ingen stärkelse och det är en fördel för hästen. Spannmål innehåller mycket stärkelse och kan därför störa hela balansen i hästens mag-tarmkanal. Betfor innehåller lättsmält energi, som tex pektin som är nyttig för grovtarmens mikrobflora.
  • Blötlagd Betfor innehåller mycket vatten och är därför bra när du vill förbättra hästens vätskebalans och prestationsförmåga. Särskilt på sommaren när det är varmt. Även under längre transporter är utfodring med Betfor ett bra sätt att få i hästen vatten.
  • Ger man ett sent skördat grovfoder, med lågt energiinnehåll fungerar Betfor utmärkt när man vill hjälpa sin häst med energiförsörjningen.
  • När hästens förutsättningar eller foderstat ändras störs balansen. Eftersom Betfor innehåller socker och fiber stimulerar detta mikroorganismerna i grovtarmen. Betfor skapar en god miljö i tarmen så att mikroorganismerna kan föröka sig. Det gör det extra lämpligt att använda Betfor vid foderbyte eller ändrade förutsättningar
  • Hästar i träning som äter Betfor har mer energi och mindre mjölksyra i musklerna än de hästar som inte utfodras med Betfor. Klar fördel som underlättar återhämtningen.
  • Sockerinnehållet i Betfor påverkar INTE tänderna och ger alltså inte upphov till karies. Vallfoder, frukter och spannmål är råvaror med socker i. När hästar får karies beror det till störst del på någon form av mekanisk åverkan på tänderna.

Utfodringsanvisningar

Betfor används som foderråvara av foderindustrin och som foder vid utfodring av idisslare, hästar, får och svin. Vid utfodring till hästar måste Betfor blötläggas. Betfor kan även användas som ensileringsmedel.

Näringsinnehåll

Torrsubstans91%
Socker10,5%

Ingredienser

Betmassa och sockerbetsmelass.