Naturmüsli Senior

Till seniorhästar och hästar som behöver gå upp i vikt


Harmoni efter många års samarbete
När överlinjen börjar bli lite kantig och de första gråa håren kommit, då kan det finnas ett behov av att understödja hästen med specifika näringsämnen för att bevara hästens vitalitet och livskraft. Vi kan som regel med glädje se tillbaka på många års gemensamma upplevelser. Nu är det dags att säga tack och ge tillbaka.NaturMüsli SENIOR är en fiberrik müsli, lämplig till känsliga och äldre hästar, såväl som hjälp till tunna hästar att gå upp i vikt.- Rik på lättsmälta fibrer
– Oljehaltiga råvaror av hög kvalitet
– Högt vitamin- och mineralinnehåll
– Ett brett spektrum av viktiga näringsämnen

VITALITET OCKSÅ HOS DEN ÄLDRE HÄSTEN
Energibehovet faller generellt med åldern, då det krävs mindre av den äldre hästen. Nedsatt arbetsbelastning kan också relateras till sämre hälsa. Det reducerade energibehovet är inte samma sak som ett reducerat behov av näringsämnen. Den äldre hästens matsmältningssystem ställer stora krav på förbearbetningen av råvarorna, så att upptagligheten är så hög som möjligt.

MOTVERKAR FÖR TIDIGT ÅLDRANDE
Med NaturMüsli Senior är ägaren av den äldre hästen på den säkra sidan. Den höga andelen av lättsmälta fibrer och örter kan hjälpa till att jämna ut kvalitetsproblem i grovfodret. En hög andel kallpressade oljor i kombination med flera livsviktiga närings- och spårämnen säkerställer att hästens behov täcks.

När den äldre hästen fodras med skonsamt behandlade råvaror belastas inte hästens system så hårt, vilket bidrar till att ge hästen en god och lång ålderdom. En korrekt fodring är dessutom en förutsättning för att undvika åldersrelaterade sjukdomar såsom allergier, eksem, kronisk bronkit och matsmältningsproblem. NaturMüsli Senior är också lämpligt till andra känsliga och tunna hästar.

SAMMANSÄTTNING
Korn- och majsflingor, betmelass, snittat varmluftstorkad alphö, majsgroddar, snittad lucern, äppelmäsk, äpplesirap, betfibrer, vetekli, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 3,3 %, linfrön, havreskalskli, örter (pepparmynta, anis, fänkål) 2,5 %, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), salt, havreflingor 1,4 %, vindruvkärnextrakt, korngroddar, öljäst, magnesiumfumarat, riskli, finmalda solroskärnor 0,3 %, vitlök, himalayasalt, nigellafrön

UTFODRINGSREKOMMENDATION
150-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen
som komplement till grovfoder och/eller bete.

Vid lägre tilldelning eller vid näringsunderskott rekommenderas dessutom ett dagligt tillskott av Gemüse-Kräuter-Mineralien eller MicroVital. Speciellt hos äldre hästar är det behov av att säkra fibertilldelningen i den dagliga fodringen. Här kan Glyx-Wiese Höcobs eller Glyx-Wiese Senior Fibre rekommenderas. Därutöver kan en daglig måltid med Irish Mash eller Glyx-Mash vara en värdefull hjälp till att upprätthålla en välfungerande tarmflora och ett bra foderupptag.

1 liter = ca 650 g

FÖRPACKNING
Säck 20 kg
1/1 pall 840 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
Råprotein 10,0 % Stärkelse 22,00 %
Råfett 5,8 % Socker 8,00 %
Råfibrer 9,0 % Kalcium 1,45 %
Råaska 11,0 % Fosfor 0,50 %
Magnesium 0,50 %
Smältbart råprotein 85 g/kg Natrium 0,80 %
Omsättbar energi 10,8 MJ/kg Lysin 0,40 %
Methionin 0,20 %
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
Vitamin A 24.000 IE Vitamin B12 60 mcg
Vitamin D3 2.500 IE Biotin 420 mcg
Vitamin E 600 mg Calcium-D-Pantothenat 35 mg
Vitamin B1 17 mg Kolin 800 mg
Vitamin B2 20 mg Niacin 75 mg
Vitamin B6 10 mg Folinsyra 6 mg
SPÅRÄMNEN PER KG
Järn 400 mg Kobolt 1,7 mg
Zink 400 mg Selen 0,7 mg
Mangan 200 mg Jod 2,0 mg
Koppar 100 mg