Glyx Mash

Mycket glädje – utan tillfört socker

Ett saftigt äpple, en spröd morot, färskt gräs, en krispig brödskiva eller en väldoftande giva müsli efter väl utfört arbete – en god, och vid första ögonkastet, hälsosam belöning till hästen. Men dessvärre innehåller dessa små belöningar en påtaglig mängd socker och stärkelse.
Ett överskott av socker och stärkelse kan leda till ökade blodsockernivåer och ökar risken för fång. Men det går fortfarande att ge hästen sin lilla njutning med en riskfri belöning, som inte ger ägaren dåligt samvete.GLYX-MASH – mashen vid specialtillfällen
Tack vare Glyx-Mash är det nu möjligt att ge de spannmålskänsliga hästarna en välsmakande mashfodring. Glyx- Mash kan användas för att undvika kolik, vid matsmältningsstörningar
eller under en konvalescensperiod.

– Gluten- och melassfri
– Låg-glykemiskt foder
– Prebiotiskt och utrensande
– Brett användningsområde – också varje dag

Glyx-Mash har ett lågt innehåll av socker och stärkelse, och den är helt utan spannmål, melass och gluten. Den är därför extra lämplig till hästar som behöver en fodring som är skonsam för magen och har ett lågt innehåll av kolhydrater.
En mycket bred kombination av prebiotiska ingredienser bidrar till återuppbyggnad av en hälsosam tarmfunktion. Innehållet av örter understödjer också samtidigt matsmältningsprocesserna.

SKYDD OCH VÅRD – INIFRÅN
Slemmet i de lättkrossade linfröna skyddar slemhinnorna i hela matsmältningskanalen. Glyx-Mash har en utmärkt svällningskapacitet vilket ger ett lätt tryck på tarmväggarna och därmed understödjes utsöndringen av slagg- och skadeämnen. Stimuleringen av tarmrörelsen underlättar uttömningen. Glyx-Mash används till generellt stöd av matsmältningen, vid boxvila, under pälsbyte, under hårt arbete eller under och efter sjukdom.

SAMMANSÄTTNING
Lucernfibrer, gräsfibrer, betfibrer, lättkrossade linfrön 5,5 %, majsgroddar, riskli 4,6 %, vindruvskal, isomaltos prebiotisk, örter (fänkål, koriander, mariatistel) 4,0 %, groddat korn, öljäst, vindruvkärnextrakt, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), äppelvinäger

UTFODRINGSREKOMMENDATION
70-250 g per 100 kg kroppsvikt dagligen 
blandas i 1,5-2 gånger så mycket ljummet vatten. Låt stå i ca 15 minuter innan utfodring. Under sommaren kan kallt vatten användas, låt då mashen stå i 30 min innan utfodring. Ges 1-3 gånger per vecka, vid behov kan en mindre mängd ges dagligen.

1 liter = ca 430 g

FÖRPACKNING
Hink 5 kg
Säck 15 kg
1/1 pall 630 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein 10,9 %  Stärkelse 4,1 %
 Råfett 6,0 %  Socker 5,0 %
 Råfibrer 17,0 %  Kalcium 1,2 %
 Råaska 9,2 %  Fosfor 0,5 %
 Magnesium 0,5 %
 Smältbart råprotein 80 g/kg  Natrium 0,4 %
 Omsättbar energi 7,8 MJ/kg
NÄRINGSFYSIOLOGISKA  TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A 7.000 IE  Vitamin B12 18 mcg
 Vitamin D3 700 IE  Biotin 200 mcg
 Vitamin E 55 mg  Calcium-D-Pantothenat 20 mg
 Vitamin B1 10 mg  Kolin 800 mg
 Vitamin B2 8 mg  Niacin 80 mg
 Vitamin B6 8 mg  Folinsyra 2 mg
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn 200 mg  Koppar 16,0 mg
 Zink 100 mg  Selen 0,3 mg
 Mangan 75 mg  Jod 0,7 mg