Hesta Mix Müsli

Extra högt innehåll av mikronäringsämnen

Hesta Mix är särskilt lämpligt till barockhästar, ursprungsraser, lättfödda hästar samt hästar som har speciella krav på mineral- och vitalämnesförsörjningen.

– Spårämnen med hög biotillgänglighet
– Snabba resultat
– Med örter, oljor och oljehaltiga frön
– Kan kombineras med andra kompletteringsfoder

BRISTER HAR MÅNGA ANSIKTEN
Många hästar behöver endast en liten mängd kompletteringsfoder för att täcka energibehovet. Det kan ibland betyda att tilldelningen av livsviktiga närings- och uppbyggnadsämnen blir för liten. Många av de vanligaste kompletteringsfodren tar inte hänsyn till denna situation och täcker därmed inte hästens näringsbehov. Följderna är bristsymptom, som kan visa sig på många sätt, bl.a. som nervositet, oro, slitage och upptagningsstörningar, ökad mottaglighet för infektioner, hudproblem, allergier, avmagring, ämnesomsättningsproblem och hormonstörningar.

EXTRA HÖGT INNEHÅLL AV SPÅRÄMNEN
Hesta Mix är ett hästfoder med extra högt innehåll av vitalämnen och mikronäringsämnen i biologisk högupptaglig form. Även vid små mängder foder kan man säkra en behovsinriktad försörjning med organiskt bundna och därmed högupptagliga spårämnen. Tack vare den effektiva upptagligheten i tarmen och den snabba transporten till det aktuella organet kan bristsymptom utjämnas och avhjälpas både snabbt och effektivt.

HESTA MIX MÜSLI
Den välsmakande Hesta Mix Müsli används i stor utstäckning till hästar i arbete, där det finns behov av ökad energi till prestation och styrka till muskulaturen. Fodret innehåller en moderat mängd förgrodd och värmebehandlad spannmål samt spannmålsgroddar som tillför energi, aminosyror av högsta kvalitet samt ökad mängd vitaminer och mineraler. Anpassad efter prestationshästens behov med särskild vikt på örter och antioxidanter för att hästens kropp och muskulatur ska kunna prestera på högsta nivå.

SAMMANSÄTTNING MÜSLI
Mältat korn- og majsflingor, snittad lucern, äppelmäsk, äppelsirap, palatinos, vetekli, havreskalskli, oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön, nigellafrön) 2,8 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar) 2,6 %, örter (koriander, salvia, pepparmynta, fänkål, mejram) 2,5 %, betfibrer, majsgroddar, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), vindruvskal, salt, vindruvkärnextrakt, öljäst, vetegroddar, havsalgmjöl, vört, korngroddar, vitlök, ärtprotein, magnesiumacetat, magnesiumsulfat, fruktättika

UTFODRINGSREKOMMENDATION
200-300 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.

1 liter = ca 600 g

FÖRPACKNING
Säck 20 kg
1/1 pall 840 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein 10,0 %  Stärkelse 23,0 %
 Råfett 4,8 %  Socker 9,0 %
 Råfibrer 9,0 %  Kalcium 1,1 %
 Råaska 9,0 %  Fosfor 0,5 %
 Magnesium 0,3 %
 Smältbart råprotein 78 g/kg  Natrium 0,4 %
 Omsättbar energi 10,5 MJ/kg  Lysin 0,38 %
 Methionin 0,16 %
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A 15.000 IE  Vitamin B12 40 mcg
 Vitamin D3 1.700 IE  Biotin 250 mcg
 Vitamin E 260 mg  Calcium-D-Pantothenat 20 mg
 Vitamin B1 25 mg  Kolin 550 mg
 Vitamin B2 10 mg  Niacin 50 mg
 Vitamin B6 7 mg  Folinsyra 5 mg
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn 200 mg  Kobolt 2,0 mg
 Zink 320 mg  Selen 1,0 mg
 Mangan 280 mg  Jod 2,5 mg
 Koppar 90 mg