KRAFFT Groov Sensitive

Ett kompletteringsfoder anpassat för den havrekänsliga hästen. Fodret säkrar intaget av kvalitetsprotein, fibrer och fett. Innehåller en medelhög nivå av lättsmält protein med en hög andel essentiella aminosyror. Ger en långsam och långvarig energi.

  • Lämplig för den havrekänsliga hästen
  • Högt proteininnehåll
  • Lättsmält med hög andel essentiella aminosyror
  • GMO-fria råvaror
  • Återvinningsbar papperssäck
  • Tänk på mineraltillförseln vid låg giva
  • Klimatmärkt
  • Pellets 8mm

Utfodringsanvisningar

Lämplig giva bör baseras på näringsvärdet i grovfodret och hästens arbete, tillväxt och dräktighet/digivning. Ett riktvärde för en vuxen häst är ca 0,2-0,6 kg kraftfoder/100 kg häst och 1-1,5 kg torrsubstans grovfoder/100 kg häst.

1 liter KRAFFT GROOV Sensitive = ca 0,6 kg.

Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

Analysgaranti/kg

Torrsubstans88%
Omsättbar energi (ME)10 MJ
Smältbar energi (DE)11,6 MJ
Råprotein13%
Smältbart råprotein105 g
Smältbart råprotein/ energi (ME)10,5 g/MJ
Lysin7 g
Växttråd (fibrer)15%
Råolja och råfett5%
Stärkelse20%
Socker5%
Råaska7%
Kalcium0,8% (8g)
Fosfor0,5% (5g)
Magnesium0,4% (4g)
Natrium0,3% (3g)
Kalium1% (10g)

Tillsatser/kg

Vitamin A13 000 IE
Vitamin D31 300 IE
Vitamin E520 mg
Vitamin C65 mg
Vitamin K30,13 mg
Vitamin B113 mg
Vitamin B213 mg
Vitamin B63 mg
Vitamin B120,13 mg
Pantotensyra6,5 mg
Niacin13 mg
Folinsyra2,6 mg
Biotin0,13 mg
Järn (sulfat)83 mg
Jod (kalciumjodat)0,16 mg
Kobolt (karbonat)0,39 mg
Koppar (kelat med aminosyror)26 mg
Koppar (sulfat)20 mg
Mangan (oxid)65 mg
Zink (oxid)84 mg
Selen (selenjäst)0,26 mg
Selen (natrium selenit)0,26 mg
Beräknat klimatvärde (CO2 ekv.)270 g

Råvaruinnehåll

Havrekli

Havrekli kan också kallas kli av skalad havre. Kännetecknas av goda dietiska egenskaper och högt innehåll av växtfiber och s.k. betaglukaner.

Korn

Korn har ett något högre energiinnehåll än havre, där energin kommer från ett högre stärkelseinnehåll. Kornets energi är mer svårupptaglig i hästens tunntarm (liksom majs). Korn har ett lägre fiberinnehåll och ett sämre proteininnehåll än havre.

Vetekli

Vetekli innehåller mestadels skal och fragment av vete som blir kvar efter att den stärkelserika kärnan tagits bort, den består alltså av mindre stärkelse och mer fiber än helt vete. Vetekli har goda dietiska egenskaper och är rikt på B- vitaminer. Har ett högt fosforinnehåll som dock är svårsmält.

Vete

Vete har ett högt energiinnehåll, ett högt proteininnehåll men inte så bra proteinkvalité till unga hästar. Det klibbar lite, en egenskap som vi utnyttjar för att hålla ihop pellets (tillsammans med melass).

Pressad betmassa

Pressad betmassa är en fiberrik produkt från sockerindustrin med lågt sockerinnehåll, utan tillsatt melass. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, och innehåller ingen stärkelse, på så sätt bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller relativt mycket av den essentiella aminosyran lysin.

Betmelass

Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

Lusern

Lusern är en baljväxt som kännetecknas av högt proteininnehåll, bra proteinkvalitet och högt innehåll av växttråd. Det är en torktålig växt som ger upp till tre skördar. Kan också kallas Alfa Alfa. 

Grönmjöl

Nermalt gräs som innehåller, liksom lusern, mycket protein av god kvalitet och mycket växttråd. Används tillsammans med lusern och har mycket god smaklighet. Gräset skördas 3-4 gånger per säsong beroende på väderbetingelser för att nå optimal kvalitet.

POTATISPROTEIN

Potatisprotein är som namnet anger ett protein från potatis. Det innehåller högkvalitativt protein där innehållet av de essentiella (livsnödvändiga) aminosyrorna metionin och lysin är högt. Potatisprotein har även en hög smältbarhet jämfört med andra proteinfodermedel, vilket innebär att hästen kan tillgodogöra sig stora delar av det potatisprotein den äter. Potatisprotein ingår som en viktig del i våra produkter.

Vegetabilisk rapsolja

Innehåller rapsolja som är ett energirikt fodermedel från raps, som tillför energi i koncentrerad form utan att innehålla stärkelse.

Natriumklorid

Natriumklorid, dvs. koksalt används för att tillföra salt till fodret.