Natur Müsli SOLO

Mycket fibrer – lite stärkelse

NaturMüsli SOLO och NaturPellets SOLO är ett fiberbaserat, lättanvänt och välfungerande foder, som med utgångspunkt i hästens matsmältningsmässiga krav helt täcker
behovet av näring även för högpresterande hästar.NaturMüsli SOLO – NaturPellets SOLO
Högt fiberinnehåll – lite stärkelse
NaturMüsli SOLO och NaturPellets SOLO är ett energirikt kompletteringsfoder, som har ett mycket högt innehåll av fibrer av högsta kvalitet. Det höga fiberinnehållet och mycket låga stärkelseinnehållet gör att SOLO har ett lågt glykemiskt index (GI). Detta påverkar matsmältningen och energin i fodret frigörs långsamt (slow release). Blodsockret hålls på en stabil nivå och musklerna får en mer jämn och långvarig energitillförsel. SOLO har dessutom ett relativt högt innehåll av protein av högsta kvalitet för underhåll och uppbyggnad av välfungerande muskler.

ORGANISKT BUNDNA MINERALER OCH SPÅRÄMNEN
Innehållet av mineraler och spårämnen är högt för att komplettera våra skandinaviska grovfodervärden. Spårämnen och mineraler i organiska bindningsformer har en mycket hög upptaglighet i hästen och är nödvändiga för att hela hästens kropp ska kunna prestera och fungera optimalt.

BIOLOGISKT AKTIVA ÄMNEN
SOLO innehåller många biologiskt aktiva ämnen som ger en bra ämnesomsättning och ett bra näringsupptag. Majsgroddar, oljerika frön samt kallpressade oljor ger fleromättade fettsyror som stimulerar blodcirkulationen, vilket också gagnar matsmältningen, luftvägarna, hovar, hud och hårrem.

ÖRTER
SOLO innehåller en välbalanserad blandning av örter som bland annat bidrar till stimulering av hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning.

ENERGI OCH ARBETSVILJA
För att tillgodose hästens naturliga behov är SOLO sammansatt av en mängd olika, värdefulla fibrer som understödjer mikroorganismerna i grovtarmen och stimulerar deras produktion av energirika fettsyror. Därmed uppnås en välfungerande matsmältning som ger ett optimalt näringsupptag, hög vitalitet och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt.

– Fiberbaserad för optimal matsmältning
– Låg socker- och stärkelsenivå
– Ger en jämn energitillförsel
– Naturlig, smaklig
– Biologiskt aktiva ämnen
– Organiskt bundna mineraler och spårämnen

SAMMANSÄTTNING
Snittad lucern, betfibrer, majsgroddar, äppelmäsk, sojaflingor hydrotermisk förbehandlade (GMO-fri), isomaltos, oljefrön, vetekli, snittat gräs, riskli, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor), salt, dikalciumfosfat, örter (fänkål, pepparmynta, timjan, koriander, mejram), magnesiumfumarat, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), öljäst, havalgsmjöl, ättika, vanilj, vindruvkärnextrakt

UTFODRINGSREKOMMENDATION
250–400 g per 100 kg kroppsvikt dagligen
som komplement till grovfoder och/eller bete.

NaturPellets SOLO kan utfodras torrt men tack vare dess höga fiberinnehåll och hög vattenbindningsförmåga rekommenderas det utfodring i små mängder per måltid. Ges mer än 100 g/100 kg kroppsvikt skall NaturPellets SOLO blötläggas. Fodret kan gärna blötläggas i 5–15 minuter beroende på luft- och vattentemperatur.

OBS: Vid varmt väder med hög luftfuktighet eller blåsiga varma dagar rekommenderas det att NaturPellets SOLO blöts upp oavsett utfodringsmängd.

Vid ökat arbete ökas mängden, eller kompletteras med International Sports, SuperCondition eller StrukturE. En daglig måltid Irish Mash eller Glyx-Mash kan också bidra med extra energi och ett bättre foderupptag

1 liter = ca 600 g (SOLO Müsli)
1 liter = ca 700 g (SOLO Pellets)

FÖRPACKNING
Müsli:
Säck 20 kg
1/1 pall 840 kg
Pellets:
Säck 25 kg
1/1 pall 825 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
Råprotein 13,0 % Stärkelse 6,0 %
Råfett 8,5 % Socker 7,8 %
Råfibrer 15,0 % Kalcium 1,45 %
Råaska 8,5 % Fosfor 0,6 %
Magnesium 0,5 %
Smältbart råprotein 106 g/kg Natrium 0,8 %
Omsättbar energi 10,8 MJ/kg Lysin 0,45 %
Methionin 0,35 %
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
Vitamin A 26.000 IE Vitamin B12 60 mcg
Vitamin D3 2.800 IE Biotin 500 mcg
Vitamin E 550 mg Calcium-D-Pantothenat 35 mg
Vitamin B1 20 mg Kolin 700 mg
Vitamin B2 25 mg Niacin 80 mg
Vitamin B6 11 mg Folinsyra 8 mg
SPÅRÄMNEN PER KG
Järn 270 mg Kobolt 3,0 mg
Zink 400 mg Selen 1,5 mg
Mangan 260 mg Jod 2,0 mg
Koppar 85 mg