Höstvete Kvarn

Ellvis
Kvalitetskvarnvete


Kvalitetsvete med mycket goda odlings- och bakningsegenskaper. Väl anpassad till våra nordiska förhållande. God falltalsstabilitet och mycket låga fältgroningsskador.

Scandinavian Seed och Eko

Etana
Kvarnvete


Brödvete med hög stabil avkastning i kombination med god sjukdomsprofil och hög motståndskraft mot gulrost. Goda bakningsegenskaper. Hög tusenkorn- och rymdvikt. Goda stråegenskaper och hög vinterhärdighet.

Scandinavian Seed och Eko

Julius
Kvarnvete


Julius är ett högavkastande och stabilt kvarnvete med bra kvalitet. Sorten är vinterhärdig, frisk och mognar medeltidigt. Julius har hög rymdvikt, högt och stabilt falltal.

KWS Ahoi
Kvarnvete


KWS Ahoi är en ny mycket tidig högavkastande höstvete med brödkvalitet, högt falltal med god falltalsstabilitet, en hög proteinhalt och något över medel rymdvikt. Passar utmärkt som förfrukt till höstraps. KWS Ahoi har en god motståndskraft mot de vanligast förekommande sjukdomarna men något svagare mot gulrost.

Scandinavian Seed

Praktik
Kvarnvete


Vinterhärdigt kvalitetsvete med en tidig mognad, som ger en gynnsam förfrukt vid höstrapssådd. Praktik har också ett stabilt falltal, god kärnkvalitet och utmärkta bakningsegenskaper. Ett säkert val under våra nordliga förhållande.

Scandinavian Seed

RGT Reform
Kvarnvete


Kvalitetsvete med hög skörd. Vinterhärdig med ett högt stabilt falltal, brett resistenspaket mot fusarium, bladseptoria, mjöldagg och brunrost.

Scandinavian Seed

Stava
Kvarnvete


Brödvete för alla höstveteodlande områden. Utmärkt resistens mot mjöldagg och rost. Något högre tolerans mot vanlig stinksot och dvärgstinksot än övriga sorter. Stava är en mycket vinterhärdig sort som har ett förhållandevis långt strå och god kärnkvalitet.

Ekologisk Sort