Saracen Re-Leve

Hästfoder Saracen Re-Leve

RE-LEVE® är ett spannmålsfritt müslifoder med låg stärkelsehalt (8 %). Det har tagits fram speciellt för att fungera som ersättning för allt spannmålsbaserat kraftfoder för hästar i arbete som har en nervös läggning eller på annat vis är känsliga för höga halter av spannmål och stärkelse.

Mycket lättsmälta “Super-fibres” och ett rikt innehåll av oljor minskar beroendet av stärkelse som energikälla och göra därför att hästarna blir mindre exalterade och uppstressade. En ökad mängd av antioxidanter, E-vitamin och selen stimulerar den normala muskelfunktionen och muskelåterhämtningen.

RE-LEVE® är ett resultat av den omfattande forskning som utförts av Stephanie Valberg vid University of Minnesota i samarbete med Kentucky Equine Research. Det har tagits fram för att förse tävlingshästar med den stora mängd energi som behövs för att de ska kunna prestera optimalt och upprätthålla sin kondition, styrka och uthållighet. Energin kommer från ett flertal olika energikällor.

Re-Leve® innehåller en koncentrerad proteinkälla i form av lättsmälta fibrer från sojaskal samt spårämnen och jäst.

RE-LEVE® bör vid behov kompletteras med 0,5–1 kg EQUI-JEWEL® dagligen för att öka energinivån.

RE-LEVE® innehåller också en hög andel antioxidativa mikronäringsämnen, till exempel E-vitamin och selen, tillsammans med det dagliga behovet av elektrolyter, allt för att understödja en normal muskelfunktion.