SojaSojamjöl i säck

Proteinrikt • Hög nivå lysin • GMO-fri & certifierad

Sojamjöl är en smaklig råvara som innehåller mycket protein och passar till alla djurslag. Proteinet är av hög kvalitet, både med avseende på smältbarhet och aminosyrasammansättning, vilket gynnar tillväxten och produktionen. Soja PK är sojamjöl med en liten mängd tillsatt fett vilket ger en högre energinivå. Produkten är värmebehandlad och levereras som en fin pelletskross. Sojan är GMO-fri och följer sojadialogens kriterier angående ansvarsfull och hållbart producerad och certifierad soja. När man fodrar med enskilda råvaror måste foderstaten kompletteras med extra vitaminer och mineraler, oavsett djurslag.

Soja till de olika djurslagen

Häst

Soja är ett av de absolut bästa proteinfodermedlen till häst. Det som gör det så bra är både dess höga smältbarhet och dess höga innehåll av framförallt lysin. En vanlig giva är 0,1-0,5 kg till en stor vuxen häst per dag.

Fjäderfä

Soja är en vanlig och omtyckt proteinkälla som fungerar bra till alla fjäderfä.

Får

Soja är en vanlig och omtyckt proteinkälla till får i alla åldrar.

Vilt

Soja innehåller mycket protein vilket gör att det inte är ett vanligt fodermedel till vilt. Men soja är en smaklig råvara och proteinet är av god kvalitet, så när det är protein som efterfrågas så är soja ett gott alternativ.

Gris

Soja är en vanlig och omtyckt proteinkälla som fungerar bra till grisar i alla åldrar.

Nöt

Soja är en vanlig och omtyckt proteinkälla till nötkreatur i alla åldrar.